Ballett RAD barn/ungdom/voksen nivå 2+5

Kurs id : 4 To2
Studio 1
Torsdag kl.17:20 - 18:35
Pedagog: Elizabeth Guinoo

Beskrivelse

Klassisk ballett sees gjerne på som grunnlaget for all vestlig, scenisk dans. Det er en fin og krevende danseform som trener styrke, fleksibilitet, koordinasjon og grasiøsitet. Danseformen oppstod ved Ludvig den 14. sitt hoff på 1600-tallet, og teknikken er i dag noenlunde den samme i dag med utgangspunkt i de fem posisjoner og ved at man danser med utadrotasjon i hofteleddet som gjør store og høye benbevegelser mulig.

Den klassiske balletten kjennetegnes særlig ved det lette, eteriske uttrykket; som en opphevelse av tyngdekraften, samtidig kreves det en solid styrke og kraft for å danse klassisk ballett. Vokabularet er fremdeles fransk. Klassisk ballett er en svært teknisk danseform som legger vekt på å trene klassiske ballettposisjoner.

Treningen er bygget opp med øvelser ved barren for å oppøve balanse og plassering og deretter øvelser, trinn og dansekombinasjoner ute på gulvet. I timene legges det stor vekt på elevenes individuelle fysiske forutsetninger og utgangspunkt. Stilmessig forenes ballettens tradisjonelle eleganse med et utvidet fokus på styrke, dynamikk og stor bevegelse i rommet.

Mange profesjonelle dansekompanier også innen samtidsdans bruker den klassiske balletten som treningsform, og det finnes mange ulike stilretninger innenfor ballett: Vaganova – den russiske skolen, italienske Cecchetti, britiske RAD (Royal Academy of Dance) med flere.

Noen kjente ballettkompanier er  The Royal BalletThe Israeli Ballet og American Ballet Theatre.

Bergen Dansesenter tilbyr som den eneste danse-/ballettskolen i Hordaland muligheten for gradering eller eksamen i klassisk ballett gjennom den internasjonale undervisningsmetoden fra Royal Academy of Dance.

Her kan du se en liten videosnutt om RAD undervisningen hos oss.

Dette gir en ekstra dimensjon til treningen ved at man får en presis tilbakemelding på egen mestring og nivå og blir kjent både med sine sterke sider og med hvordan man kan utvikle seg og bli en bedre danser.

BDS gjennomfører RAD-gradering hvert eller annenhvert år, og de som velger å gradere seg, må være innstilt på å danse minimum 2 ganger pr. uke i tillegg til ekstra-treninger gjennom semesteret.

Muligheten til gradering gjelder både barn, ungdom og voksne, og alle RAD-klassene undervises av Elizabeth Guinoo som er sertifisert RAD-pedagog. Selve metoden RAD gir en god og strukturert undervisning i klassisk ballett for alle.

RAD-graderingen er frivillig og for elever som er spesielt interessert, og du er like velkommen til å følge kursene også uten å ta graderingen.

 

 

 

 

Vår kursplan